Kan en dieselbil vara klimatsmart? đŸŒČ

Kan en dieselbil vara klimatsmart? đŸŒČ 1

En frÄga som vi fÄr vÀldigt ofta Àr om det Àr vÀrt att köpa en dieselbil. MÄngas oro handlar framförallt om fordonsskatten, som regleras av bilens utslÀpp. Men det finns Àven funderingar kring de miljözoner som kommuner fÄr införa i stadskÀrnor frÄn 1 januari 2020.

VÄr rekommendation Àr att alla som vill köra ekonomiskt och klimatsmart kan köpa en dieselbil. Enda undantaget Àr om du enbart kör korta körstrÀckor. Vi rekommenderar Àven Euro 6 som Àr den senaste miljöklassningen och innebÀr kortfattat att bilen klarar de utslÀppskrav pÄ luftföroreningar som gör att den ÀndÄ fÄr anvÀndas i 2 av 3 miljözoner och att de lÀgre utslÀppen ger en lÀgre skatt jÀmfört med andra dieselbilar. För att uppnÄ minsta möjliga klimatpÄverkan hos en dieselbil finns det förnybara brÀnslet HVO100. NÀr du tankar HVO100 i din dieselbil* ger det samma lÄga förbrukning, men med fÀrre partikelutslÀpp och ca 90 % lÀgre koldioxidutslÀpp!


* Vissa biltillverkare rekommenderar ej HVO anvÀndning i sina bilar. HVO tillÄts som brÀnsle i dieselfordon av samtliga biltillverkare i USA.

 

 

Kan en dieselbil vara klimatsmart? đŸŒČ 2